Paprikás csirke
5 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 10 db csirkecomb
- 1 kg hagyma
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- 4 dl tejföl
- 2 evőkanál pirospaprika
- 2-3 mokkáskanál só
- annyi víz, hogy ellepje a csirkét
- 6 evőkanál olaj
Elkészítés
A kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk az olajban, majd 1-1 evőkanál pirospaprikát szórunk az edényekbe. Rögtön felöntjük 2 dl vízzel, hogy ne legyen keserű a pirospaprika. A kockára vágott paradicsomot, meg a paprikát is belerakjuk, 1-2 percig kevergetjük, majd a csirkét is, amelynek a bőrét előzőleg eltávolítottuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 40-50 percig időnként megkeverve főzzük. Ha az alján nem túl sok víz maradt, akkor lehűtjük az edény alján maradt szószt, és összekeverjük 2-2 dl tejföllel. Azért fontos, hogy ne maradjon túl sok víz, hogy a szósz sűrű legyen.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.