Paprikás csirke

5 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 10 db csirkecomb
  • 1 kg hagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 4 dl tejföl
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2-3 mokkáskanál só
  • annyi víz, hogy ellepje a csirkét
  • 6 evőkanál olaj

Elkészítés

A kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk az olajban, majd 1-1 evőkanál pirospaprikát szórunk az edényekbe. Rögtön felöntjük 2 dl vízzel, hogy ne legyen keserű a pirospaprika. A kockára vágott paradicsomot, meg a paprikát is belerakjuk, 1-2 percig kevergetjük, majd a csirkét is, amelynek a bőrét előzőleg eltávolítottuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 40-50 percig időnként megkeverve főzzük. Ha az alján nem túl sok víz maradt, akkor lehűtjük az edény alján maradt szószt, és összekeverjük 2-2 dl tejföllel. Azért fontos, hogy ne maradjon túl sok víz, hogy a szósz sűrű legyen.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.